Ga naar de hoofdinhoud

Montage en installatie

 • Hoe hoog plaatst u de douchekop?

  Hoe hoog plaatst u de douchekop?

  Als u een gloednieuwe badkamer bouwt of deze renoveert, hebt u volledige controle over elk detail. Soms is dat jammer, want dan beseft u pas, dat zelfs ogenschijnlijk kleine dingen niet alleen invloed hebben op het uiterlijk van de badkamer, maar ook op de functionaliteit ervan. In sommige gevallen moet u vaste regels volgen, zoals de vraag waar stopcontacten en schakelaars in de badkamer moeten komen. Maar elders zijn er geen regels en moet u vertrouwen op uw gezonde verstand. Een typisch voorbeeld is de vraag hoe hoog de douchekop moet zijn.
   

  LEES MEER
 • Hoe hoog plaatst u de gootsteen?

  Hoe hoog plaatst u de gootsteen?

  De vraag hoe hoog de gootsteen in de keuken moet worden geplaatst, maakt deel uit van de bredere kwestie van ergonomische regels in huis. Ergonomie, d.w.z. het vinden van de juiste afmetingen en afstanden bij het plannen van de ruimtelijke indeling met het oog op comfort en veiligheid.
   

  LEES MEER
 • Hoe installeer ik een thermostaatkraan?

  Hoe installeer ik een thermostaatkraan?

  In Belgische huishoudens zijn thermostaatkranen de laatste tijd populair geworden. Ze kunnen een constante watertemperatuur handhaven en de stroom van warm en koud water regelen, zodat de uitgaande temperatuur stabiel is en precies overeenkomt met de ingestelde waarde.

  LEES MEER
 • Kraan repareren

  Kraan repareren

  Als er thuis een televisie uitvalt of een kastdeur kraakt, is het mogelijk om zulke reparaties een tijdje uit te stellen. Maar als een kraan gerepareerd moet worden, moeten we onmiddellijk reageren. Een optie is om een loodgieter te bellen. Hij zal uw verzoek om hulp met plezier inwilligen - omdat hij weet dat hij niet te hard zal werken aan zo'n klus, hij zal niet langer dan een uur bij u blijven en hij zal genoeg geld vragen voor een minimale inspanning. De tweede optie is om de kraan zelf te repareren. Dit zouden wij u adviseren. Het is niet moeilijk, als u op een spijker kunt slaan of een gloeilamp kunt vervangen, kunt u dit ook. Vandaag geven we u advies over hoe u een hendelkraan kunt repareren.
   

  LEES MEER
 • Stap voor stap douchekraan installeren

  Stap voor stap douchekraan installeren

  Bent u van plan om uw douchekraan te vervangen en twijfelt u of u deze taak aan een loodgieter moet toevertrouwen of dat u de kraan zelf kunt vervangen? Een douchekraan installeren lijkt misschien een hele klus, maar met onze gedetailleerde instructies wordt u een expert op het gebied van sanitair. Bereid u voor op de transformatie van uw badkamer tot een doucheparadijs!

  LEES MEER
 • Hoe hoog moet je de douchekraan plaatsen?

  Hoe hoog moet je de douchekraan plaatsen?

  De planning van de indeling van een appartement of huis begint veel eerder dan de eerste bouwactiviteit. Sommige dingen werken immers grotendeels onder de oppervlakte. En zonder zorgvuldige voorbereiding krijgen we alleen onaangename verrassingen en extra kosten. Een van de onderwerpen is ook de hoogte van de douchekraan. Wat is de ideale hoogte?

  LEES MEER
 • Hoe installeer je eenvoudig een bidet?

  Hoe installeer je eenvoudig een bidet?

  Bidets zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. De aandacht hiervoor werd sterk verhoogd tijdens de pandemie van het coronavirus, toen mensen meer nadruk gingen leggen op een goede persoonlijke hygiëne. Het bidet garandeert een comfortabele reiniging van de intieme zones na gebruik van het toilet en werkt ook als preventie tegen onaangename ziekten, waaronder aambeien. Met een bidet hoef je thuis niet voortdurend toiletpapier aan te vullen - je kunt zonder.
   

  LEES MEER
naar boven