Ga naar de hoofdinhoud

Retourneren

Natuurlijk kan het voorkomen dat het product, dat u hebt besteld, niet helemaal naar uw verwachting is of aan uw wens voldoet. Als online consument heeft u het recht om binnen een termijn van 14 dagen, zonder een reden te hoeven geven, de aankoopovereenkomst te herroepen. Deze termijn gaat in na de dag waarop u of iemand namens u het product in bezit heeft gekregen. Als er in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden zitten, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag, waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen.

Let op: Het wettelijke herroepingsrecht geldt alleen als u de aankoop als consument hebt gedaan. Als u het KvK nummer of/en BTW nummer hebt ingevuld in uw bestelling, wordt u niet langer als consument beschouwd.

Retourproces

Vrácení zboží proces

1. Vul het retourformulier in.

2A. Stuur het ingevulde formulier per email naar info@sanitino.be.
3A. De koerier haalt het pakket af, op het door u aangegeven adres. Vergeet niet het ingevulde formulier bij de goederen te voegen.

2B. Plaats het ingevulde formulier, tesamen met de goederen in het goed verpakte pakket.
3B. Overhandig het pakket aan de vervoerder van uw keuze. De kosten van de retourzending komen voor rekening van de verzender.

4. Levering bij ons magazijn.

5. Statuscontrole van de geretourneerde goederen.

6. Terugbetaling uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen.

Retourkosten

Wij bieden palletretournering aan voor producten, die naar hun aard alleen op een pallet kunnen worden geretourneerd, d.w.z. badkuipen, douchecabines, grote douchesystemen, een buitensporige hoeveelheid goederen, die niet in een pakket kunnen worden verstuurd en andere producten van soortgelijke aard. De consument is verantwoordelijk voor de volledige kosten van de retourzending. De kosten voor deze met de consument overeengekomen retourzending bedragen € 90.

Wij verzoeken u om retourzendingen op pallet vooraf aan ons te melden, via een ondubbelzinnige verklaring per e-mail of telefonisch. Vervolgens sturen wij u, zo snel mogelijk, de retourinstructies per e-mail.

Alle andere retourzendingen worden door de consument zelf geregeld en voor eigen kosten, met een vervoerder naar keuze, teruggestuurd naar adres:

SANITINO s.r.o., Panattoni Park Teplice South, Mlýnská 327, 41752 Hostomice nad Bílinou, Tsjechië.

De retourvoorwaarden

Wij verzoeken u vriendelijk het product, als het mogelijk is, in de originele en onbeschadigde verpakking te retourneren, inclusief alle meegeleverde onderdelen en bijbehorende documentatie/handleidingen. Graag het product zo goed mogelijk verpakken. Om uw bestelling probleemloos te kunnen herroepen, vragen wij u het ingevulde Retourformulier met het retourpakket mee te sturen. Het Retourformulier kunt u hier downloaden.

U kunt ook gebruikmaken van het Europese modelformulier voor herroeping, om aan ons kenbaar te maken, dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Europees modelformulier voor herroeping.

Let op: De consument is verantwoordelijk voor het voldoende verpakken van het pakket, in geval van schade aan het pakket wordt een fotodocumentatie ter beoordeling doorgestuurd aan de transporteur. Eventuele schade dient door de consument te worden afgehandeld.

Algemene retourvoorwaarden:

  • U kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten, dat u van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding hebt u vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. U kunt ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als u daarbij maar een mededeling voegt waaruit uw wens tot herroeping blijkt.
  • Het product dient u compleet, schoon en onbeschadigd te retourneren. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen wij eventueel een waardevermindering aan u in rekening brengen.
  • Het product zit in de originele verpakking, indien redlijkerwijs mogelijk, en is voorzien van omverpakking. Let op! Zorg ervoor, dat er op de originele verpakking van het product niet wordt geschreven of geplakt. Mocht de verpakking onnodig beschadigd zijn, dan kunnen wij een eventuele waardevermindering bij u in rekening brengen.
  • Het product is ongebruikt. U mag het product voorzichtig bekijken, net zoals u dat in de winkel zou doen. Natuurlijk kunt u het artikel uit de verpakking halen, maar monteer het niet, daar het in “verkoopstaat” dient te zijn om volledig terugbetaald te kunnen worden.
  • Wij verzoeken u om ook het ingevulde retourformulier bij de goederen te voegen.


Terugbetaling

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen, die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering, dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen, nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij mogen echter wel wachten met de terugbetaling, totdat wij de producten hebben ontvangen, of tot het moment, dat u heeft aangetoond deze te hebben opgestuurd.

Let op: Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug op dezelfde manier, als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft aangegeven; in ieder geval zullen aan u voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht.

Ruilen

Omruilen is helaas niet mogelijk. De beste aanpak voor ons bestelsysteem is, om dit als twee aparte processen af te handelen; namelijk retournering van het ongeschikte artikel, hiervoor krijgt u het geld terug. Vervolgens kunt u een nieuwe bestelling via onze website plaatsen.

Annuleren

U kunt uw bestelling uiteraard kosteloos annuleren tot het moment, dat de bestelling klaar staat voor verzending. Graag uw verzoek tot annulering verzenden per mail aan info@sanitino.be onder vermelding van uw bestelnummer, zodat wij dit schriftelijk in bezit hebben. Hierdoor komt uw betalingsverplichting te vervallen.

Wanneer u nog vragen en of opmerking heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

naar boven