STYLE PLUS s.r.o. Moravská 1259, 570 01 Litomyšl

We hebben Philips-filterkan voor u getest

We hebben Philips-filterkan voor u getest
10.06.2020 Sanitino.be Inspiratie

Schoon water is essentieel voor ons leven. De gezondheid en tevredenheid van onze klanten is voor ons ook essentieel, daarom hebben we dit gloednieuw product van ons assortiment uitgeprobeerd. Wat kunnen we dus zeggen over Philips-filterkannen?

Waterfiltratie in huis is een steeds vaker voorkomende term. En terecht want leidingwater is doorgaans te hard, het bevat chloor, zware metalen, pesticiden, hormonen, microplastics en andere gevaarlijke stoffen die schadelijk zijn voor ons lichaam. Om leidingwater echt lekker en gezond te maken, moet het worden gefilterd.

Leidingwater filtreren is voor ons echter niets nieuws! Op Sanitino bieden wij hoogwaardige keukenkranen met filterfunctie aan. Deze betaalbare draagbare Philips-filterkannen openen voor ons echter een geheel nieuwe dimensie in waterfiltratie in huis.

En omdat we weten dat het beste is alles zelf te proberen, hebben we deze filterkannen uitgeprobeerd. Onze contentspecialist en blogger Sabine, die thuis helemaal onlekker leidingwater heeft, is enthousiast begonnen met het testen van deze waterfilterkannen. Ze wilde zelf uitzoeken of ze het verschil in de smaak van gefilterd water zou herkennen. En ook of het de moeite waard is om zo´n filterkan te kopen.

Test van een Philips filterkan

In ons aanbod zijn er verschillende soorten filterkannen te vinden, maar ik heb voor een filterkan gekozen die uitgerust is met een microfiltratiefunctie en een timer.

Voordelen van een filterketel met microfiltratie:

 • strak ontwerp
 • eenvoudige filterinstallatie
 • ergonomische handgreep
 • praktische klep voor gemakkelijke vullen
 • 4-staps filtratie
 • gemakkelijke onderhoud
 • digitale timer
 • inclusief een 60-dagen filterpatroon

In elke verpakking vindt u een Philips-filterkan met een verwijderbare inlaatwatertank, een filterpatroon voor 60 dagen en een handleiding. Ik raad u aan om de instructies vóór de eerste installatie van het filter te lezen, zodat u niet verbaasd bent dat de filter de kleur van het water in blauw verandert.

Philips-filterkannen hebben een zeer eenvoudig, tijdloos en strak ontwerp, zodat ze echt in alle keukens passen.

Ik waardeer vooral de eenvoudige installatie van het filter en het ergonomisch gevormde handvat. U hoeft niets vast of los te maken. Het is zo eenvoudig dat zelfs uw kinderen het water kunnen filteren.

En nu over de filtratie zelf. Ik woon in een stad waar het water niet bepaald lekker is. Ik moet de waterkoker bijna elke week schoonmaken omdat het water te hard is. Dus ik vroeg me af hoe filtering de smaak en de algehele kwaliteit van het leidingwater zou veranderen. En je zult verrast zijn, maar het zal het aanzienlijk veranderen.

Philips-filterkannen hebben een filterpatroon met 4-staps-filtratie. Dit betekent dat het water geleidelijk door vier filter-fasen gaat voordat het in de gefilterde watertank binnenkomt:

 1. Water stroomt eerst door een niet-geweven stof, die pesticiden, bacteriën, virussen, maar ook kleine deeltjes in water of de leiding (lood, roest, zand) opsluit.
 2. De volgende stap is filtratie door een harslaag, waardoor lood, chloor, pesticiden en kalk worden verwijderd.
 3. Het aldus gezuiverde water gaat verder door het actieve koolfilter. Hij zorgt voor andere organische onzuiverheden, residuen van bestrijdingsmiddelen en chloor.
 4. De laatste fase is het filteren van het water door een ander niet-geweven stof, die de laatste sporen van onzuiverheden verwijdert.

Het hele filtratieproces duurt een paar seconden, dus je kunt vrijwel direct water drinken. En je kunt het verschil in geur en smaak echt voelen. Het water ruikt niet naar roest of chloor en de smaak is niet zuur zoals vóór de filtratie.

De filterpatroon gaat ongeveer 60 dagen mee. Sommige Philips-filterkannen hebben ook een digitale timer die je eraan herinnert het filter te vervangen, zodat je geen herinnering hoeft te maken.

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Het gefilterde water is echt schoon, lekker en stinkt niet naar chloor. Ik denk dat niet alleen mijn familie me zal bedanken voor de Philips-filterkan, maar ook de waterkoker en het koffiezetapparaat.

Meer opinies over Philips filterketels

Meer mensen van ons team hebben de Philips-filterkannen geprobeerd. Wat zeggen dus onze medewerkers over hen?

Onze productmanager, die thuis ook een Philips-filterkan heeft en deze actief gebruikt. “We wonen in een oud huis, waar de waterleidingen ouderwets is en ik moet vaak het water laten weglopen. De kan verwijderde perfect het water van de nasmaak, die soms werd geroken”, zegt Katherine daarover.

De laatste review is van onze IT-procesmanager, die ook thuis een Philips-filterketel kocht vanwege het harde water. “Thuis worstelen we met heel hard en over het algemeen niet erg lekker water. Omdat ik geen voorstander ben van flessenwater, heb ik onbedoeld last gehad van het gebruik ervan (vooral dankzij siropen, sappen en andere smaakstoffen). Ik was dus aangenaam verrast dat het water uit de Philips-filterketel uitstekend van smaak en verfrissend is. Ik was ook blij met het eenvoudige onderhoud en het algehele zeer snelle proces van de filtratie zelf - een gewoon glas wordt binnen een paar seconden gefilterd. En zeker zal mijn lichaam me gewoon bedanken voor de verminderde inname van onnodige suikers uit aroma's”

Dus als u thuis van echt schoon water wilt genieten, is de Philips-filterketel de juiste keuze voor u.