Uw winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Daar gaan we! Ruik je de geur van gegrild vlees, fruit en groenten? Barbecueën is een populaire zomeractiviteit die mensen samenbrengt en het plezier van heerlijk eten met zich meebrengt. En als je je afvraagt wat je moet barbecueën voor een feest of gewoon voor de gezelligheid, dan hebben wij een aantal tips en recepten die iedereen zullen bevallen!
Of u nu barbecue voor houtskool of briketten hebt, of een compacte elektrische barbecue, u bent ongetwijfeld geïnteresseerd in wat u allemaal kunt grillen. We hebben tips voor vleesliefhebbers, maar ook voor vegetariërs en veganisten. Iedereen zal genieten van onze barbecuerecepten!
De klassieke barbecue is met vlees – dat kan rundvlees, varkensvlees, kip of vis zijn. Probeer bijvoorbeeld eens gemarineerde kippenvleugels, die een geweldig voorgerecht zijn, maar ook ideaal als hoofdgerecht. Gegrilde vis met kruiden smaakt ook heerlijk. Voor liefhebbers van rundvlees raden we een sappige ribeye steak aan, die na het grillen alleen nog maar op smaak gebracht hoeft te worden met peper en zout.
Tip van SANITINO: Vergeet niet om het vlees minimaal 30 minuten op kamertemperatuur te laten rusten voordat je het gaat grillen!
Gegrilde kazen zijn een delicatesse. Probeer eens de cheddar, halloumi of camembert. Voor het grillen kun je ze bestrijken met marinade en in folie wikkelen om te voorkomen dat ze gaan lekken. Ze smaken heerlijk met cranberry- of pruimensaus. Gegrilde kaas kan worden geserveerd als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht (bijvoorbeeld met een groentesalade).
Gegrilde groenten zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker. Je kunt het aanvullen met een vleesmaaltijd of het gewoon apart serveren. Niet alleen vegetariërs en veganisten zullen er dol op zijn. Welke groenten kan je grillen? Populaire soorten zijn onder andere paprika's, courgettes, aubergines, aardappelen, wortels, selderij, asperges, maïs, cherrytomaten, prei en bosuitjes. En hoe bereid je groenten voor op de perfecte manier?
Snijd de gewassen groenten in passende stukken, bestrijk met olijfolie en breng op smaak met kruiden.
Als u zich nu afvraagt welk fruit u op de barbecue kunt leggen, hebben wij een paar tips voor u. Ananasschijven, perziken, meloenen of bananen zijn populair. Dankzij de suiker in het fruit krijgen ze een gekarameliseerde smaak als ze worden gegrild. Gegrild fruit kan de smaak van vlees aanvullen of een heerlijk verfrissend dessert worden – bijvoorbeeld met een bolletje vanille-ijs en een beetje kaneel. Yum!
Ingrediënten:
Procedure:
Snijd courgette en aubergine in rondjes of plakjes. Meng in een kom de olijfolie, geperste knoflook, zout, peper en tijm. Bestrijk beide kanten van de courgette en aubergine met dit mengsel en gril ze 5 minuten per kant. Bestrooi voor het serveren met rozemarijn.
Ingrediënten:
Procedure:
Maak de champignons schoon, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met kruiden. Prik ze aan een spies en gril ze goudbruin. Je kunt de gebakken champignons bestrooien met Balkan- of geitenkaas.
Ingrediënten:
Procedure:
Maak de champignons schoon en schep de binnenkant eruit. Meng de binnenkant van de champignons met de blauwe kaas, olie en kruiden. Meng alles goed door elkaar. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en gril ze tot ze goudbruin zijn.
Ingrediënten:
Procedure:
Kook de maïs ongeveer 5–7 minuten in water. Bestrijk het vervolgens met boter en gril het ongeveer 5 minuten, tot het lichtbruin is. Bestrooi voor het serveren met gehakte kruiden, zout en peper.
Ingrediënten:
Procedure:
Voeg alle ingrediënten samen in een steelpan, verwarm ze langzaam en roer goed, zodat het mengsel geen klontjes vormt. Zodra het is afgekoeld, kun je het mengsel op ribben, biefstukken of ander gegrild vlees smeren.
Bij het plannen van een feest is het belangrijk om na te denken over afwisseling. Naast de bovengenoemde recepten kun je bijvoorbeeld ook het volgende bereiden:
Barbecueën biedt talloze opties voor wat je kunt grillen. Of je nu de voorkeur geeft aan vlees, groenten, kaas of fruit, er is altijd wel iets dat in de smaak valt. Vergeet niet te experimenteren met verschillende barbecuerecepten en ontdek nieuwe smaken!