Een van de belangrijke keukenhulpen is de keukenmachine. Hij is niet langer alleen voor het mengen van deeg of het opkloppen van eiwitten, maar kan zoveel meer. Hoe kiest u een keukenmachine?
Voor de eerste selectie
De eerste stap bij het kiezen van een keukenmachine is zich eens af te vragen hoe vaak en, nog belangrijker, voor welke activiteiten u hem nodig hebt. Als u er af en toe een gladde saus mee maakt of er beslag voor een broodje mee mengt, zijn de goedkopere, meestal plastic modellen voldoende. Een andere meter is het aantal mensen in het huishouden voor wie u kookt. Op basis hiervan kiest u het volume van het reservoir. Wat gaat u klaarmaken in de keukenmachine? Dit zal bepalen welke hulpstukken geschikt zijn voor u. En welke keukenmachine daar het beste bij past.
Voor de veeleisender onder u zijn er ook apparaten waarmee u niet alleen kunt kloppen, mixen en kneden, maar ook kunt raspen en zelfs vlees kunt hakken. Een ander belangrijk punt is of de robot op het aanrecht komt te staan of dat u hem in een kast zet. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen weet u welke keukenmachine voor u geschikt is.
Welke parameters zijn essentieel?
Bij het kiezen van een keukenmachine wordt de vraag natuurlijk bepaald door de functies, maar ook door het ontwerp. Weet dat moderne producten echt mooi kunnen zijn.
Materiaal waarvan het gemaakt is. Over het algemeen zijn producten van betere kwaliteit ook robuuster, d.w.z. van metaal. Ze kunnen zwaardere lasten aan en zijn daarom veiliger. We raden aan om een robot te kiezen waarvan de onderdelen in de vaatwasser kunnen.
Vermogen. "Vermogenswaarde", d.w.z. hoeveel de keukenmachine aankan. Voor langdurig gebruik worden producten met een ingangsvermogen van 1000 W of meer aanbevolen.
Volume van de mengkom. Een essentieel detail dat u tijd, zenuwen en het apparaat zelf zal besparen. Een huishouden van vier personen moet streven naar een volume van minstens 4 liter. Voor kleinere hoeveelheden ingrediënten is het echter de moeite waard om een kleinere kom te kopen. de ingrediënten mengen dan beter.
Bijlagen. Het aantal hulpstukken bepaalt de variabiliteit van de apparatuur. De meest voorkomende zijn de garde, de mengklopper en de kneedhaak. Andere hulpstukken kunnen verschillende hulpstukken zijn, bijvoorbeeld voor het snijden of raspen van groenten, een blender of specialiteiten zoals een fruitpers, maanzaadmolen, ijsmachine of pastamaker.
Kenmerken. Dit zijn de factoren die bepalen welke keukenmachine u kiest, of waarvoor u hem koopt. Naast het gebruikelijke mixen, kloppen en kneden, is er het eerder genoemde malen, persen en raspen.
Prijs. Dat is een kwestie van gezinsbudget, maar ook van uw psychische barrière. U moet goed weten wat u nodig heeft. Het gebeurt vaak dat u een aantal andere keukenapparaten koopt in plaats van één universeel apparaat.
Hoe kies ik een keukenmachine?
Als u zich afvraagt hoe u een keukenmachine moet kiezen, komt u ook subtiele maar zeer belangrijke verbeteringen tegen die een keukenmachine speciaal maken. Deze details mogen niet worden onderschat, omdat ze de gebruikerservaring aanzienlijk beïnvloeden. Welke keukenmachine moet ik kopen? Beantwoord ook deze vragen:
Hoe gemakkelijk is het om de onderdelen erop te zetten en eraf te halen?
Heeft de machine antislipvoetjes?
Is er een veiligheidsslot?
Is er een thermische zekering?
Hoe lang is de kabel? En wat gebeurt ermee als u het apparaat niet gebruikt? Voor de volledigheid: de ideale lengte is 1-1,2 m.
Als u linkshandig bent, controleer dan of het deksel van de mengkom ook daar rekening mee houdt. Meestal zit de opening voor de ingrediënten aan de rechterkant... En ook of de bediening voor u comfortabel is.
Hoe lawaaierig is de machine, en hoe stabiel is hij onder maximale belasting?
Hoe gemakkelijk is het om de onderdelen schoon te spoelen? Met een blender bijvoorbeeld hoeft dat soms niet eenvoudig te zijn.