STYLE PLUS s.r.o. Moravská 1259, 570 01 Litomyšl

Geweldige onafhankelijke test van handdouches m.a.w. We hebben het voor je geprobeerd!

Geweldige onafhankelijke test van handdouches m.a.w. We hebben het voor je geprobeerd!
13.05.2020 Sanitino.be Inspiratie

We probeerden namelijk 7 soorten handdouches van de wereldberoemde sanitair merken Grohe en Hansgrohe. Lees onderstaande recensies van onze unieke en uitgebreide onafhankelijke test van handdouches uitgevoerd door onze blogger Anne voor Sanitino.be. Welke handdouche liet haar koud en waar was ze absoluut enthousiast over?

"Ik heb 7 verschillende handdouches van de gerenommeerde merken Grohe en Hansgrohe gekozen, die experten in sanitair zijn. Ik wilde namelijk goederen die we verkopen proberen om je het kiesproces gemakkelijker te maken. Ik wist dat Grohe en Hansgrohe top merken zijn en ik was benieuwd welk product me koud zou laten en welke zou me absoluut betoveren. Ik probeerde me in te leven in de rol van een onafhankelijke gebruiker en liet me alleen meeslepen door mijn gevoelens en indrukken. Het was een onconventionele ervaring en ik denk dat u er veel aan zult hebben. Laten wij gaan samen 7 soorten handdouches testen, die van verschillende afmetingen en vormen zijn en welke beschikken over allerlei functies en vooral unieke technologieën.”, aldus blogger Anne.

 

1. Grohe Euphoria Cube – catalogusnummer 27699000

Grohe Euphoria Cube is een staafmodel met kubusvormige vormen. Als je de voorkeur geeft aan vierkante vormen en scherpe lijnen, dan is dit iets voor jou.

Het is een waterbesparend model, uitgerust met Grohe EcoJoy-technologie waardoor er slechts 9,5 liter per minuut stroomt. De handdouche biedt 32 sproeiers die mede DreamSpray-technologie voor een reguliere waterstralen zorgen. Het oppervlak van deze handdouche is behandeld met Grohe StarLight-technologie, zodat het stralende oppervlak zelfs na jarenlang gebruik blijft hetzelfde.

Opinie: Op het eerste gezicht is te zien dat deze handdouche van hoge kwaliteit is en dat het oppervlak niet zwart wordt of afbladdert. Toen ik de handdouche oppakte, hield ik niet zo van de scherpe randen. Ik zou het op prijs stellen als het meer anatomisch gevormd zou zijn. Ik hield echter van de sterke stroom, waarmee ik spoelde de zeep er gemakkelijk af. Deze handdouche biedt de mogelijkheid van slechts één straal, wat ik echter beetje jammer vind. Ik denk dat het een ideale keuze is voor iedereen die er niet om geeft om te schakelen tussen verschillende soorten stromen en op zoek is naar een kleinere handdouche. Ik vind het ook geweldig om mee te nemen op reizen.

Beoordeling: 2 sterren

 

2. Hansgrohe PuraVida – catalogusnummer 28558400

Hansgrohe PuraVida in combinatie van wit en chroom is zeer elegant. Dit model is uitgerust met 67 sproeiers waardoor er een stroom water doorheen stroomt mede Hanshrohe AirPower-technologie. Dat namelijk betekent dat het water verrijkt is met lucht en grote volle zachte druppels vormt, zodat het douchen aangenamer wordt.

Deze handdouche beschikt over een dubbelwandige constructie. Verder de grootte van de kop is zeer praktisch, namelijk 150 mm. Door deze douchekop stroomt er 16 liter per minuut.

Opinie: Ik vind het ontwerp van deze handdouche erg mooi. De combinatie van wit en chroom is elegant en significant. De handdouche heeft een slank lichaam dat aan de onderkant toeloopt, zodat het goed in de hand ligt. Het is ook erg licht, dus zelfs kinderen kunnen de handdouche gemakkelijk vasthouden. Ik herkende meteen dat de waterstroom anders was en douchen was echt aangenaam. Ook deze handdouche beschikt enkel over één straalsoort wat me enigszins teleurstelde. Toch denk ik dat Hansgrohe PuraVida een mooie toevoeging aan je badkamer zal zijn.

Beoordeling: 2,5 sterren

 

 3. Grohe Rainshower New – catalogusnummer 27276000

De Grohe Rainshower New handdouche biedt, naast het niet-traditionele ontwerp, 2 straalsoorten - Rain en SmartRain. Is verder uitgerust met Grohe EcoJoy-technologie, waarmee je het waterverbruik kunt verminderen zonder het verschil in de stroom te merken.

DreamSpray-technologie zorgt voor een regulier waterstraal. Het oppervlak van deze handdouche is behandeld met Grohe StarLight-technologie, zodat de douchekop zijn stralende oppervlak behoudt, zelfs na jarenlang gebruik.

Opinie: Deze handdouche is opvallend anders. Het ontwerp met een gat erin trekt zeker de aandacht. Ik schakelde tussen de twee stralen en ik moet zeggen dat douchen echt aangenaam was, ondanks de handdouche waterbesparend is. Ik merkte het verschil in de straalkracht helemaal niet. Enkel het gewicht van de handdouche is een minpunt- hij is zwaarder dan de andere. Aan de andere kant ziet het er erg duurzaam uit. Maar ik vond het gat in de douchekop erg leuk, omdat je de waterstralen kan gemakkelijk observeren. Als je op zoek bent naar een handdouche die iemand anders niet heeft, ga dan voor dit model.

Beoordeling: 3 sterren

 

4. Hansgrohe Croma Select E – catalogusnummer 26811400

De Hansgrohe Croma Select E handdouche van 110 mm beschikt over 3 straalsoorten - SoftRain, IntenseRain en massagestraal. Tussen alle stralen kan gemakkelijk worden geschakeld met de Select-knop. De handdouche is tevens uitgerust met Hansgrohe EcoSmart-technologie, waarmee u het waterverbruik tot 60% kunt verminderen. In een minuut stroomt er enkel 9 liter water door, zonder dat je het verschil in watervolume merkt.

Opinie: Ik vind het aantrekkelijke ontwerp van deze handdouche echt strak. Op het eerste gezicht lijkt de handdouche van hoge kwaliteit te zijn. Ik heb alle drie straalsoorten uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat het heel handig is om van stralen met de Select-knop te wisselen. Bij SoftRain kan u van aangename zachte straal genieten en met IntenseRain kunt je je haar comfortabel wassen. De massagestroom vond ik echt heerlijk. Na een hele dag zitten, was het echt ontspannend om mijn rug te kunnen masseren. Deze handdouche is uiteraard niet de beste op de markt zelfs niet de beste uit het Hansgrohe-assortiment, maar zal je zeker een bovengemiddeld comfort bieden.

Beoordeling: 4,5 sterren

 

5. Grohe Power&Soul – catalogusnummer 27671000

De Grohe Power & Soul handdouche is compact en mede Grohe EcoJoy-technologie ook waterbesparend. Deze handdouche behoort tot kleine modellen in deze serie, de diameter is slechts 115 mm.

Dit model biedt 2 straalsoorten, namelijk Rain en Rain 02 spray. Tussen beiden stralen kunt je met de praktische One-Click Showering-knopje schakelen dat bovenop de douchekop te vinden is.

De Power & Soul serie kenmerkt zich door een aantrekkelijk design en elegante, eenvoudige vormen. Het oppervlak van deze handdouche is behandeld met Grohe StarLight-technologie, zodat het stralende oppervlak jarenlang dezelfde blijft.

Opinie: Deze handdouche heeft mij zeer aangenaam verrast. Op het eerste gezicht zag de douchekop er gewoon uit, maar zodra het water eruit begon te stromen, was ik opgewonden. Ik was het meest gefascineerd door de Rain 02-straalsoort; het water werd helemaal belucht. De waterdruppels waren voller, de stroming was echter heel zacht en ontspannend. De handdouche "ritselde" zachtjes, wat bewees dat ze de lucht aanzoog. Het was een verfrissende en ontspannende ervaring. Ik zou deze douche zeker nog een keer willen proberen.

Beoordeling: 5 sterren

 

6. Hansgrohe Raindance Select E – catalogusnummer 26520000

Hansgrohe Raindance Select E is een moderne en ergonomisch gevormde handdouche met afgeronde hoeken, die je kunt combineren met alle soorten badkranen. De kop met een diameter van 120 mm biedt drie straalsoorten: RainAir voelt als zachte zomerregen, Rain is een hevige regenstroom die geweldig is voor het afspoelen en WhirlAir-massage is best geschikt voor ontspannende massage. Schakelen tussen alle drie soorten stromen is gemakkelijk mede de handige Select-knop.

De handdouche warmt niet op, omdat het water alleen door het binnendeel stroomt. In een minuut stroomt er 15 liter water doorheen.

Opinie: De grootte is zeer aantrekkelijk bij deze handdouche. Ik vond dat het douchen hiermee echt comfortabel en vrij snel was. Ik heb de douchegel in een oogwenk uit me gewassen. Ik waardeerde de RainAir-stroom, die werd netjes belucht en deed me denken aan een frisse zomerregen. De pulserende massagestroom heeft kracht, de effecten ervan voelde ik lang daarna op mijn rug. Ik kan me voorstellen dat een 's ochtends douche hiermee een geweldige start van een nieuwe dag zou zijn. De Select-knop is al een bewezen klassieker van het Hansgrohe merk. Als je hem eenmaal hebt geprobeerd, wil je hem niet opgeven. Deze handdouche biedt simpelweg comfortabel douchen.

Beoordeling: 5 sterren

 

7. Hansgrohe Raindance Select S – catalogusnummer 26014000

Hansgrohe is een van de leiders onder doucheproducenten en mede deze handdouche bewijst zijn beheersing. Hansgrohe Raindance Select S is een innovatieve handdouche die een luxe douche-ervaring biedt. De afmeting van de kop is 125mm en je kunt kiezen uit 3 straalsoorten - PowderRain, Rain en WhirlAir – tussen alle drie kunt je gemakkelijk wisselen met de Select-knop.

Opinie: Als ik 6 sterren zou kunnen geven, zou ik het aan deze handdouche geven. Deze handdouche sprak me aan en verraste me het meest. Het combineert alles - kwaliteitsontwerp, aantrekkelijk design, grote douchekop voor comfortabel douchen, snelle schakelen met de Select-knop, maar vooral speciale straalsoorten. PowderRain is een luxe ervaring! Het deed me denken aan een etherische mist. Op dat moment vergat ik de wereld om me heen. De WhirlAir-douchestraal is echt origineel. Drie massagestralen begonnen langzaam te bewegen en gingen over in een ongelooflijk snel draaiende spiraal. De Hansgrohe Raindance Select S-handdouche is super geweldig en je zult elke dag de voordelen ervan waarderen.

Beoordeling: 5 sterren (zeker en vast)

 

Twijfel je nog over welke handdouche te kiezen? Neem dan contact met ons op via e-mail info@sanitino.be of bel naar 05 089 50 65. Wij staan voor u klaar.