STYLE PLUS s.r.o. Moravská 1259, 570 01 Litomyšl

5 tips voor kindvriendelijke badkamer

5 tips voor kindvriendelijke badkamer
24.08.2018 Sanitino.be Adviezen en tips

Bouwt u een huis of renoveert u uw badkamer? Heeft u kleine kinderen die nog regelmatig toezicht nodig hebben? In dit artikel geven wij badkamertips die de tijd in badkamer voor kinderen gemakkelijker en aangenamer maken.

Bouwt u een huis of renoveert u uw badkamer? Heeft u kleine kinderen die nog regelmatig toezicht nodig hebben? In dit artikel geven wij badkamertips die de tijd in badkamer voor kinderen gemakkelijker en aangenamer maken.

Thermostaatkranen beveiligen tegen verbranding

Wanneer kinderen aan het baden zijn, vergeten ze gemakkelijk de buitenwereld. Dit geldt vooral tijdens verschillende badspelletjes - ze kunnen zich aan de kraan verbranden of de kraan met hun hoofd slaan. Om dit te kunnen voorkomen, bevelen wij aan een bad met een overloop om water direct via een gat te laten stroomen zodat de kraan nergens hindert. Dit daarnaast eleganter eruit ziet.

Een thermostaatkraan, die reageert op veranderingen in waterdruk en kan de ingestelde temperatuur contstant houden, draagt ook bij aan veilig baden. Zo een kraan is voorzien van een safeknop waar u moet op drukken om hogere temperatuur dan 38-40 °C te kunnen instellen. Zo kunnen kinderen niet de kraanhendel onverwacht omdraaien en zichzelf verbranden. Verder is het oppervlak van thermostaatkranen altijd koel omdat erin koud water rond stroomt. Dus als kinderen de kraan aanraken, verbranden ze hun gevoelige huid niet.


Aan kwalitatieve thermostaatkraan verbranden kinderen niet.  FOTO: Grohe

Elektronische kraan zullen uw kinderen zoals uw portemonnee waarderen

Elektronische kranen kennen wij allemaal van winkelcentra en openbare toiletten maar ze kunnen ook handig  voor kinderen bij u thuis zijn. Met deze kranen hoeven ze de watertemperatuur niet lang te mengen, de stroom te regelen of te onthouden om de kraan uit te zetten. Uw portemonnee zal u vast en zeker bedanken omdat u meer controle over uw waterverbruik krijgt.


Elektronische kranen maken het handwassen gemakkelijker. FOTO: Sanela

Elektronisch bidet zorgt voor meer comfort voor uw kinderen

Elektronische bidets en douche wc´s zijn niet in veel Nederlandse huishoudens terug te vinden. Toch hebben ze enkele aanmerkelijke voordelen voor onze intieme hygiëne. Sommige bidets hebben bijvoorbeeld een speciale zachtere douchestraal voor dames of een pulserende stroom die flink geschikt is bij problemen met obstipatie. Zo´n stroom helpt de activiteit van de dikke darm te bevorderen. Andere bidets hebben een intermitterende stroming voor die binnen ons die problemen met aambeien ervaren. Voor kleine kinderen is super praktisch een baby shower die de gevoelige huid van uw kind voorzichtig spoelt af.


Baby shower spoelt de gevoelige kinderhuid voorzichtig af. FOTO: Grohe

Softclose toiletzitting

Ooit van uw ouders gehoord:Doe de deksel niet zo hard naar beneden!” Dit soort situatie kunt u gemakkelijk voorkomen door een softclose wc-brill aan te schaffen. Het speciale mechanisme doet de zitting geruisloos en geleidelijk dicht. Super nuttig voor kleine kinderen die nog steeds leren om hun bewegingen goed te coördineren maar ook voor jongens die vaak vergeten dat de bril gewoon naar beneden moet. Kleine toevoeging met grote levenscomfort bijdrage!


WC-bril met softclose mechanisme sluit altijd zacht. FOTO: Saneux

Vergeet de kleine details niet

Naast de bovengenoemde produkten zijn er veel andere kleine accessoiers die uw kinderen zullen zeker en vast warderen. Onder andere noemen wij kindertoiletzitting, handige opstapjes, krukjes en stoeltjes voor wastafels en elektrische zeepdispensers.